Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Hete pepers

geen plaatje   Jeroen Hazebroek is een BBQ-man en schreef meerdere boeken over barbecueën. Maar vanaf zijn jeugd is hij ook gefascineerd door (hete) pepers en hij heeft daar jaren mee geëxperimenteerd en veel deskundigen gesproken. Een jaar lang kweekte hij zelf pepers. Al zijn vergaarde kennis ligt nu vast in ‘Hete pepers’. Na de inleiding en een stuk geschiedenis komen de soorten, zelf zaaien en opkweken van de planten en verzorging aan bod. Heb je eenmaal een oogst dan zul je ook iets met die pepers moeten doen. Derhalve is een deel van het boek voorzien van recepten. Niet alleen zijn eigen recepten maar ook van een aantal gerenommeerde koks. Tevens komen er tussen de hoofdstukken door een aantal deskundigen aan het woord die in hun bedrijf gebruik maken van pepers in allerlei soorten en maten. Het boek bevat heerlijke gerechten uit diverse keukens en daarnaast informatie over hoe je pepers kunt inmaken, roken, drogen en fermenteren. Al deze kennis wordt omlijst door prachtige foto's van Christian Fielden. Met literatuurlijst en register. De recepten zijn voor de thuiskok goed te maken maar soms een uitdaging..

In zijn nieuwe boek Hete pepers begint bestselllerauteur Jeroen Hazebroek met het zaaien en opkweken van 25 rassen en 4 soorten. Natuurlijk ontbreken tips over verzorging, voeding en het bestrijden van plagen niet.
Hete pepers wordt gepeperd door interviews met professionals in de groeisector en de verwerkende industrie. Daarnaast geeft Hazebroek talloze recepten voor sambals en hot sauces en geeft hij tips om de pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken. Dat zijn bekende koks, maar ook professionals en thuiskoks met hun favoriete familierecept.
Auteur Jeroen Hazebroek

Voorraad 2 ex

Prijs: Van 30.99 voor 12.50